De Schelp van Schokland in het Zuiderzeemuseum, een vertelling door Huub Stapel

ENKHUIZEN – Het eerste drukbezochte weekend van het winterevenement Zuiderzeelicht zit er alweer op en de tickets voor de kerstvakantie vliegen de deur uit. Er zijn inmiddels al 16.500 kaarten verkocht. De eerste reacties zijn positief. Eén van de bezoekers blikt enthousiast terug: “Het was een prachtige ervaring. De combinatie van het licht, de rijke geschiedenis en de bijzondere sfeer maakte de avond onvergetelijk.” Maak je bezoek aan Zuiderzeelicht extra bijzonder met een exclusief driegangendiner in VOC-pakhuis het Peperhuis of sluit je bezoek swingend af in museumrestaurant het Amsterdamse huis.

Op de foto: een sfeerimpressie van het Zuiderzeelicht (Foto: Jorrit Lousberg)

Zuiderzeelicht is meer dan alleen een lichtshow. Dit jaar vertelt Huub Stapel in Zuiderzeelicht overDe schelp van Schokland. In negen scènes ontdek je het spannende verhaal over Reijer en Marrijtje; wonend op Schokland, dat telkens bedreigd wordt door overstromingsgevaar en armoede, bouwen ze een vriendschap op, ondanks verschillen in afkomst, geloof én rampspoed.

Zuiderzeelicht driegangendiner
Geniet extra van Zuiderzeelicht in de sfeervolle setting van museumrestaurant het Peperhuis aan een prachtig gedekte tafel van een heerlijk driegangendiner. Op zaterdag 21, 28 december (uitverkocht) en 4 januari kun je in dit voormalige Enkhuizer VOC-pakhuis terecht voor een diner.  Op het menu staat onder andere gebakken zeebaars en gestoofde rundersukade. Bekijk hier het volledige menu. Het diner kost € 39,50 per persoon. Aansluitend op het diner bezoek je Zuiderzeelicht.

Geef een reactie