Lieke Klaver mist podium, “Ik ben goed, maar nog niet goed genoeg voor een plaats op het podium.”

ENKHUIZEN – Waar de verwachtingen hoog waren voor mogelijk een medaille na de vierde plaats tijdens het WK 2022 liep het woensdagavond net even anders. Lieke Klaver, startend in baan 5, vertrok supersnel, alsof ze een 100, 200 en ook de 400 meter in 1 wedstrijd liep. Over de eerste 100 meter deed ze net boven de 12 seconden en de volgende 100 meter ging zelfs nog sneller. Zelfs zo snel dat ze na de laatste bocht op de tweede plaats lag.

Maar jammer voor de atlete uit Enkhuizen die tegenwoordig in Arnhem woont, dichtbij Papendal, het atletiekcentrum in Nederland, verdween de energie sneller dan verwacht uit haar benen om als zesde in een tijd van 50,33 seconden over de streep te komen, toch nog ruim boven haar persoonlijk record van 49,81.

Wereldkampioen werd de Dominicaanse Paulino, die zoals verwacht ver voor de rest uit in 48,76 seconden wereldkampioen werd voor de Poolse Kaczmarek in 49,57 en de Barbadoriaanse Williams die in 49,60 over de finish kwam. Voor Lieke zit het toernooi er nog niet op, met het Nederlandse 4x 400 meter estafetteteam is zij 1 van de grote kanshebbers op goud

Na de wedstrijd vertelde Lieke voor de camera van de NOS dat ze wilde weten hoe haar lichaam zou reageren op een snelle start, zeker gezien ze dit seizoen een grote progressie heeft gemaakt en voor het eerst door de 50 seconden grens is gegaan. Ze wilde vooral weten hoe het zou gaan op het laatste stuk. Maar ze bekende wel dat ze voor haar gevoel goed is, maar voor een plek op het podium nog niet goed genoeg is.