27-jarige inwoner Enkhuizen veroordeeld voor diefstal campers en bezit wapen met munitie

ENKHUIZEN – De 27-jarige Lars de B. uit Enkhuizen is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar waarvan 292 dagen voorwaardelijk en daarnaast ook nog een taakstraf. Zijn partner in crime, de 30-jarige Nicky van der P. uit Obdam heeft ook een jaar celstraf gekregen waarvan 258 dagen voorwaardelijk en de man uit Enkhuizen krijgt daarnaast een taakstraf van 480 uur.

Beiden zijn veroordeeld voor de diefstal van meerdere campers in 2022, de man uit Enkhuizen werd daarnaast ook nog veroordeeld voor witwassen en het in het bezit hebben van een vuurwapen en munitie. De beide mannen hadden vooral een bepaald type VW-camper op het oog die zij vanaf parkeerterreinen in Volendam Enkhuizen, Zandvoort en Julianadorp ontvreemden. De B uit Enkhuizen nam daarnaast ook nog een camper die geparkeerd stond in Bergen aan Zee mee.

De campers werden naar een loods in Hem gebracht waar ze werden ontmanteld en de onderdelen verkocht. Het overgebleven schroot ging naar een recyclingbedrijf in Hoorn

De rechter had geen goed woord over voor de misdaden van beide mannen en veroordeelde beiden naast hun cel- en taakstraffen ook nog met het opleggen van meerdere bijzondere voorwaarden. Zo moeten zij zich melden bij de reclassering en een verplichte behandeling ondergaan. Vanwege persoonlijke omstandigheden hoeven beiden niet terug de cel in. De periode die ze eigenlijk nog hadden moeten zitten is weggestreept tegen hun voorarrest.

Beiden kunnen nog in hoger beroep gaan, ook het OM. kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak omdat zij een fors hogere celstraf eiste tijdens de inhoudelijke zitting van 6 juli j.l.

Geef een reactie