Die is in de pocket, Lieke Klaver, Femke Bol, Evelien Saalberg, Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte Sportploeg van het jaar 2023

ENKHUIZEN – Kon de jury er omheen? Eigenlijk niet. De estafettevrouwen met Lieke Klaver waren de grote verrassing tijdens het afgelopen wereldkampioenschappen atletiek door de 4 x 400 meter estafette te winnen. Geen van de 5 meiden verzaakten en presteerden zelfs boven hun kunnen.

Evelien Saalberg was als eerste aan de beurt waarna Lieke Klaver het stokje overnam en hoe, wie herinnert zich niet hoe zij in de buitenbaan de drie voor haar liggende loopsters bijhield en zelfs een plaats wist te winnen zodat zij als derde het stokje kon overgeven aan Cathelijn Peeters die de derde plaats wist te behouden waardoor Neerlands hoop Femke Bol als derde startte.

Wel met enige achterstand waardoor zelfs de verslaggever van de NOS dacht dat brons het hoogst haalbare zou worden, wat nog steeds een prachtige prestatie zou zijn, want nog nooit had een dames estafetteteam een medaille gewonnen op de 4 x 400 meter.

Maar hoe anders liep het, Femke Bol bleek over een uitstekende eindsprint te beschikken en vooral Jamaica stortte 50 meter voor de finish in waardoor Bol als eerste over de finish kon gaan tot grote schrik van haar ploeggenoten. Het drong eerst nog niet door tot de uitslag op het bord kwam te staan.

De estafetteploeg versloeg in de strijd om de titel Sportploeg van het jaar de wielerploeg van Jumbo-Visma die dit jaar alle grote rondes hebben weten te winnen.

Geef een reactie