Enkhuizer Rini Kaagman exposeert in het Stadhuis

ENKHUIZEN – Vanaf vandaag kunt u in het stadhuis de expositie van Rini Kaagman bewonderen. Rini is een geboren en getogen ‘Grôôtebroeker’ en na haar studie in Gouda en Rotterdam verhuisde ze in 1985 naar Enkhuizen.

Ze volgde de kunstacademie in Rotterdam, richting tekenen schilderen en ontwerpen. Beeldhouwen/keramiek en sprak haar toen ook al erg aan. Na haar studie runde Rini samen met haar partner 37 jaar een modezaak en raakte in die tijd helemaal in de ban van keramiek.

Rini volgde veel cursussen, onder andere bij Crejat in Alkmaar en de Blauwe schuit in Hoogwoud/Hoorn (les van Reinier den Adel). Na het sluiten van de modezaak is de winkel atelier geworden en heeft ze zich helemaal op keramiek gestort.

Met haar werk wisselt ze figuratief/realistisch en abstract graag af. Ze geeft af en toe cursussen keramiek of workshops en er is een permanente expositie van haar beelden in haar atelier. Rini werkt ook graag in opdracht. Rini: ‘de kans om in het stadhuis van Enkhuizen te mogen exposeren is natuurlijk geweldig, iedereen is van harte welkom!’.

De expositie is te bewonderen in het stadhuis van maandag t/m donderdag van 10:00 tot 16:00 uur en vrijdag van 10:00 tot 12:00, tot en met 30 april.

Geef een reactie