Help Daan aan een goede start!

ENKHUIZEN – KNRM Enkhuizen wordt jaarlijks gemiddeld 100 keer ingezet om mens en dier te redden op het IJsselmeer en Markermeer. Afgelopen woensdag was er tijdens de wekelijkse oefenavond taart ter gelegenheid van de 100e actie van 2023. De professioneel opgeleide vrijwilligers van KNRM Enkhuizen zijn dag en nacht beschikbaar. Weer of geen weer: deze helden komen direct in actie als er op het water iemand in nood is. Zij houden van het water, maar weten ook hoe onvoorspelbaar het IJsselmeer en Markermeer kunnen zijn.

De KNRM heeft haar vrijwilligers hoog in het vaandel staan. Hun veiligheid staat altijd voorop. Dat betekent ook dat de redders optimaal voorbereid op pad moeten kunnen. Een goede start en uitrusting is – letterlijk – van levensbelang.

Aankomend opstapper Daan

Daan, 28 jaar, zit sinds juni 2023 bij KNRM Enkhuizen als aankomend opstapper. In het dagelijks leven is hij werkzaam als cliëntbegeleider in de nautische dienstverlening en in zijn vrije tijd speelt hij gitaar in een band. De maatschappelijke betrokkenheid en het helpen van mensen in nood waren zijn belangrijkste redenen om zich aan te melden bij KNRM Enkhuizen. Na zijn ‘proeftijd’ is Daan begonnen aan de opleiding tot volwaardig opstapper. Dit traject duurt gemiddeld drie jaar. In deze periode wordt hij volledig klaargestoomd voor zijn belangrijke taak. Als Daan de basisopleiding heeft afgerond, blijft hij de nodige bijscholing en opfriscursussen volgen.

Van probleem…

De KNRM staat 24/7 paraat en dus moet de beschikbaarheid van de opstappers op het reddingstation optimaal zijn. Op dit moment heeft KNRM Enkhuizen te maken met opstappers die stoppen of verminderd beschikbaar zijn. Dat betekent dat er voor het einde van het jaar begonnen moet worden met het opleiden van nieuwe vrijwilligers zoals Daan.

… naar oplossing!

Vrijwilligers zijn tegenwoordig minder uren per week beschikbaar en dat betekent dat er per reddingstation meer vrijwillige redders nodig zijn. Er is dus ook meer materieel nodig. Meer kluisjes en meer pakkendrogers. Met jouw steun kan KNRM Enkhuizen de huidige capaciteit uitbreiden en de nieuwe generatie opstappers een degelijke basis bieden. Om dit te realiseren opent KNRM Enkhuizen vandaag de crowdfundingsactie Help Daan aan een goede start!

Met twee wensen:

  • Voor iedere opstapper een eigen kluisje. Kosten uitbreiding huidige capaciteit € 3600.
  • Ieder overlevingspak een aansluiting op het luchtcirculatiesysteem, zodat na iedere actie de pakken drogen en in goede conditie blijven. Kosten uitbreiding huidige capaciteit € 1400.

Help jij Daan en de andere nieuwe opstappers van KNRM Enkhuizen aan een goede start?

Doneren kan via de Actiepagina: https://enkhuizen.samenvoorknrm.nl/project/help-daan-aan-een-goede-start

Geef een reactie