Kan er ook nog wel bij, Waterschappen verhogen waterschapsbelasting in 2024 met gemiddeld 10%

ENKHUIZEN – Alles wordt duurder en duurder en dat gaat in 2024 ook voor de waterschapsbelasting gelden. De Waterschappen zijn van plan om deze met minimaal de inflatie te verhogen, dus gemiddeld met 10%. Maar daar houdt het niet op, boven op deze verhoging zullen de Waterschappen ook zelf nog een flinke verhoging overheen om het huishoudboekje in de zwarte cijfers te kunnen houden.

Grootste oorzaak zijn de gestegen personeelskosten, de salarissen zijn dit jaar fors gestegen, maar ook de steeds duurder wordende materialen hakt fors in het financiële plaatje van de Waterschappen

Veel investeringen door klimaatveranderingen

De Waterschappen staan voor enorme investeringen, zo moeten vele dijken worden aangepakt omdat de zeespiegel stijgt en moet door de opdringende droogte ook hiervoor maatregelen worden genomen. Daarnaast kost het de waterschappen steeds meer geld en werk om het rioolwater te zuiveren, in veel rioolresten worden medicijnresten aangetroffen maar ook vochtige doekjes die niet vergaan in water en pompen verstoppen.

Gemiddelde stijging meer dan 100 euro

De gemiddeld stijging in 2024 van de waterschapsbelasting zal ruim 100 euro gaan worden waardoor een gemiddeld gezin in 2024 ruim 500 euro gaat betalen, dat is nu 375 euro.

Omgerekend komt dat neer op een verhoging van ruim honderd euro per jaar. Gemiddeld betaalt een gezin met twee kinderen in een koophuis nu 375 euro aan waterschapsbelasting en in 2024 wordt dat 500 euro per jaar. Dat is 125 euro meer.

Geef een reactie