Ook in 2024 rijdt Rob Hartog voor het SWPN team het IDM Superbike

ENKHUIZEN – Rob Hartog is verheugd om zijn plannen voor het aankomend motorsportseizoen wereldkundig te mogen maken. Samen met team SWPN zal hij van start gaan in het Duitse IDM Superbike kampioenschap op een Yamaha YZF-R1M. Dit zal het derde jaar op rij worden in deze combinatie en het duo is klaar om het seizoen af te trappen.

Foto: Rob Hartog 

Voor 2024 zal Hartog samen met Team Stichting Wegrace Promotie Nederland zijn derde seizoen ingaan in het IDM Superbike kampioenschap. Hoewel dit seizoen het derde jaargang wordt voelt dat niet zo voor de 31-jarige coureur uit Enkhuizen. Waarbij hij in 2022 een keurige derde plaats in de eindstand van het kampioenschap wist te behalen was het compleet anders in 2023. Hartog zou vorig jaar zowel in het IDM als Endurance wereldkampioenschap rijden. Echter kwam de Yamaha-coureur tijdens de trainingen van de 24-uur van Le Mans ten val met een lelijke blessure tot gevolg. Hierdoor was het seizoen, voordat überhaupt één wedstrijd was verreden grotendeels verloren.  

Ik ben erg blij om ook in 2024 uit te komen in het IDM Superbike. Het was natuurlijk een domper om na het goede eerste seizoen op de Yamaha R1 in 2022 hier afgelopen jaar geen gevolg te hebben kunnen geven door de blessures. Daarom ben ik des te meer dankbaar dat mij nog een kans is gegund door SWPN, Yamaha en mijn persoonlijke partners en sponsoren. Ik ben erop gebrand om een goed seizoen te laten zien en ik kan niet wachten om over een paar weken weer voor het eerst op de Superbike machine te stappen! Voordat het IDM-seizoen definitief van start gaat zal Rob samen met Team SWPN nog meerdere testdagen afwerken om zo goed en sterk mogelijk aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen. Binnenkort zal Rob afreizen richting Spanje om zich daar optimaal te kunnen voorbereiden op het seizoen dat komen gaat.

Rob Hartog

Tijdens de thuiswedstrijd in Assen afgelopen augustus maakte de SWPN-coureur zijn rentree. Hier was het een kwestie van meters maken en het gevoel terugkrijgen met de machine. Stap voor stap werd er progressie gemaakt en deze lijn zette Hartog door tijdens de seizoensafsluiter in Hockenheim. Het zelfvertrouwen werd keer op keer beter, echter kwam hier het IDM-seizoen al ten einde en dat betekende maar twee wedstrijdweekenden voor Hartog in het seizoen 2023.  

In de winterperiode is er uiteraard niet stil gezeten. Hartog is hard blijven trainen zowel fysiek als mentaal om het nieuwe wegrace seizoen op de best mogelijke manier aan te vliegen. Hij is dan ook gebrand om het nieuwe seizoen van start te gaan samen met Team SWPN op een Yamaha machine ondersteund door Yamaha Motor Europe, branche Benelux. 

Voordat het IDM-seizoen definitief van start gaat zal Rob samen met Team SWPN nog meerdere testdagen afwerken om zo goed en sterk mogelijk aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen. Binnenkort zal Rob afreizen richting Spanje om zich daar optimaal te kunnen voorbereiden op het seizoen dat komen gaat. 

IDM Kalender 2024: 

  • 3 – 5 mei 2024 – Sachsenring
  • 1 – 2 juni 2024 – Oschersleben
  • 21 – 23 juni 2024 – Most (CZ)
  • 26 – 28 juli 2024 – Schleiz
  • 6 – 18 augustus 2024 – Assen
  • 30 augustus – 1 september – 2024 – Nürburgring
  • 20 – 22 september 2024 – Hockenheim

Geef een reactie