Ouders enthousiast over De Oudercarrousel Enkhuizen

ENKHUIZEN – Positieve reacties na de start van de Oudercarrousel met de avond over Mediaopvoeding in november vorig jaar. “Ik vind het fijn om te horen hoe andere ouders het aanpakken” “Veel handige tips over hoe ik mijn kind kan begeleiden in de wereld van het internet” “Dit zou wel vaker georganiseerd mogen worden”

Goed nieuws! De Oudercarrousel is er weer voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd in Enkhuizen op dinsdag 5 maart van 19.00 tot 21.30 uur. De gastschool is basisschool De Hoeksteen, Roerdompplein 9 in Enkhuizen.

De Oudercarrousel is een samenwerking van de jeugd- en gezinscoaches, basisscholen, ouders en samenwerkingspartners. Het biedt laagdrempelige activiteiten waarbij kennis delen, ontmoeting en verbinding centraal staan. De activiteiten zijn voor alle ouders in Enkhuizen met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar, natuurlijk ook de ouders van kinderen die elders een vorm van onderwijs volgen.

Maar liefst drie belangrijke opvoedthema’s komen deze avond aan bod! Dit is het programma:

19.00 – 19.30 uur Ontvangst en informatiemarkt Start de avond met een kopje koffie of thee en duik in onze informatiemarkt. De bibliotheek, jongerenwerkers, de GGD, Buurtgezinnen, Homestart en Vrijwilligerspunt staan klaar om te laten zien wat zij voor ouders kunnen betekenen in de opvoeding.

19.30 – 20.00 uur Inspirerende presentatie Een veilige wereld voor kinderen door een gezonde seksuele opvoeding. Wat kun je als ouder doen?

20.00 – 21.00 uur Workshops naar keuze

1. Grooming en sexting? Weet waar je kind mee te maken kan krijgen.

2. Omgaan met emoties Leer emoties herkennen en bespreken met je kind.

3. Mediaopvoeding Krijg grip op de digitale wereld van je kind.

21.00 – 21.30 uur Napraten en afsluiten Praat na met andere ouders en experts. Deel ervaringen en neem nieuwe inzichten mee naar huis.

Opvoeden in deze tijd In de huidige maatschappij staan ouders voor nieuwe uitdagingen bij het opvoeden van hun kinderen. Om ouders te ondersteunen biedt de organisatie deze avond aan waar ze kunnen leren van experts en in gesprek kunnen gaan met andere ouders en professionals. Tijdens de inspiratiemarkt verzamelen ouders handige tips en is er waardevolle informatie om mee te nemen.

De organasatie nodigt daarom alle ouders en opvoeders van harte uit om deel te nemen op dinsdag 5 maart van 19.00 tot 21.30 uur op Basisschool De Hoeksteen. Ook grootouders zijn van harte welkom. Niet voor niets staat De Oudercarrousel voor: “Opvoeden? Samen weet je meer.”

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar deoudercarrousel@enkhuizen.nl

Geef een reactie