Reis met StarRun naar de maan en planeten bij Volkssterrenwacht Orion

BOVENKARSPEL – Fanatieke bordspelers en mensen, die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde en ruimtevaart opgelet: bij Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel is een educatieve spellendoos te koop. Deze spellendoos werd een paar jaar geleden ontwikkeld en uitgegeven door enkele medewerkers van Orion; op verzoek van o.a. scholen is StarRun nu opnieuw uitgebracht. Eigenlijk zijn het twee bordspelen: ‘Reis naar de maan’ en ‘Reis langs de planeten’.

Het gaat erom zo snel mogelijk het einddoel te bereiken door middel van speelkaarten met vragen over het heelal. De speelkaarten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels; naar gelang de moeilijkheidsgraad en het juiste antwoord mag een deelnemer een ‘small step’ of juist een ‘giant leap’ maken op het speelbord. De speelborden en speelkaarten zijn geïllustreerd door Marian Pontier en Nancy Scherlynck. Beide spellen worden geleverd in één doos en zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Wellicht is deze interessante spellendoos een leuke cadeautip voor onder de kerstboom. De oplage van dit spel is beperkt, waarmee het een uniek product blijft.

Een inkijkexemplaar van StarRun ligt ter inzage vanaf zondag 10 dec. tijdens de publieksopenstelling van 14 – 17 uur en tijdens de publieksopenstellingen in januari 2024 op de 2e en 4e zondagmiddag van elke maand bij Orion en tijdens de publiekskijkavonden (kijk voor de data op: https://www.volkssterrenwachtorion.nl/vso/openstellingen/

Meer info over StarRun op  de homepage van: www.volkssterrenwachtorion.nl of via de email: pr@volkssterrenwachtorion.nl; ook via dit e-mailadres kan StarRun besteld worden.

De locatie van volkssterrenwacht Orion is: Veilingweg 21B in Bovenkarspel (vlakbij Enkhuizen).en gevestigd op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen, gelegen  an de rand van het natuur/recreatiegebied Het Streekbos.

De bedoeling is, dat er door Orion een aantal bordspellen gesponsord gaan worden voor het internationale project ‘Sterren Schitteren Voor Iedereen’ (meer informatie op www.ssvi.be ); hiervoor worden nog enkele sponsors gezocht.

Het project SSVI is bijna 10 jaar geleden jaar opgezet door Jean Pierre Grootaerd, medewerker van de Belgische sterrenwacht Armand Pien in Gent (onderdeel van de Universiteit van Gent), waar Orion de afgelopen jaren een samenwerkingsverband mee opgebouwd heeft en ondersteunt dit project van harte.

SSVI stuurt belangeloos telescopen (en een aantal hiervan samen met het spel StarRun en lespakketten) de wereld rond om zoveel mogelijk mensen m.n. jongeren en gemeenschappen de kans te geven de sterrenhemel te bewonderen en aan te moedigen stappen te zetten richting wetenschappen.

Dit project heeft inmiddels in heel veel landen aan scholen wereldwijd telescopen geschonken; Orion werkt hier al jaren aan mee en schenkt ook namens SSVI regelmatig telescopen aan diverse scholen in Noord-Holland.

Geef een reactie