Teleurstellend weekend voor Rob Hartog tijdens IDM Superbike Most

ENKHUIZEN – Inmiddels is het derde raceweekend voor het IDM Superbike verstreken. In het weekend van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni werd er geracet op het Tsjechische circuit van Autodrom Most. Voor Rob Hartog was het geen gemakkelijk weekend samen met Team SWPN. De gewenste progressie bleef uit en de Yamaha-coureur worstelde gedurende het weekend. Ook tijdens de wedstrijden is het geluk niet aan Rob zijn zijde. In de eerste race komt hij ten val en tijdens de race twee kent hij een defect aan zijn pak, waardoor hij de finish niet zal halen.

Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma en de zogeheten Superpole Pre Practice. Tijdens de trainingen wist Hartog een solide basis neer te zetten op de Yamaha YZF-R1M en maakte vele ronden om het gevoel met de machine te verbeteren. Met vertrouwen ging de 32-jarige coureur de Superpole Pre Practice tegemoet, waarin hij zich op een zeventiende tijd wist te plaatsten. Hierdoor kwam hij net iets te kort om zich rechtstreeks te plaatsen voor Superpole 2 op zaterdag.

Op zaterdagochtend zagen we de laatste en tevens derde vrije training. Hierin was het weer niet optimaal, waarbij het licht begon te druppelen en de tijden niet konden worden verbeterd. In de middag was het tijd voor Superpole twee. Dit bleek een lastige sessie voor Hartog, waarin hij zich niet voldoende kon verbeteren ten opzichte van de vrije trainingen. Hij moest de wedstrijden op zondag dan ook aanvangen vanaf een 22e startplaats.

De eerste wedstrijd op het Autodrom in Most was niet waarop Rob had gehoopt. De Yamaha-coureur had een goede start vanaf een matige kwalificatiepositie en had aansluiting bij de posities strijdend om de punten. Echter gaat het in de beginfase van de wedstrijd al mis. Bij het aan remmen van de eerste bocht gaat de rijder uit Enkhuizen onderuit. Hij remde iets te laat voor de eerste bocht, waardoor hij de voorkant van zijn Yamaha verloor. Deze wedstrijd kwam hij dan ook niet aan de finish met een nul score tot gevolg.

Tijdens de tweede race had de Team SWPN rijder het ook niet gemakkelijk. Na een achttal ronden kreeg hij te maken met een defect aan zijn pak, waardoor hij vroegtijdig de pitstraat moest opzoeken. Hiermee verliet Rob het weekend in Most met twee keer een uitval beurt en dat is uiteraard een behoorlijke domper voor zowel rijder als team. Dit zijn simpelweg niet de resultaten waarvoor Rob aanwezig is, dit is wat hij na afloop van een zeer lastig weekend zei;

“Al met al was afgelopen weekend in Most zeer teleurstellend. We hadden gehoopt op beter en meer maar we moeten concluderen dat het tempo nog niet is waar het moet zijn. Ik weet dat er veel meer inzit en het is ontzettend jammer dat het er nog niet uitkomt. Ik had gehoopt een stuk sneller te zijn maar ten opzichte van de laatste wedstrijd hebben we wel stappen gemaakt maar nogmaals niet op het gewenste niveau. Om het weekend dan te eindigen met tweemaal een nul score is flink balen. We gaan voor betere resultaten, want dit zijn niet de uitslagen waarvoor wij hier zijn. We gaan ons uiterste best doen om daar tijdens de volgende wedstrijd verandering in te brengen.”

Rob Hartog

Nu is er een pauze van vijf weken. Deze tijd zal Hartog gebruiken om te trainen en het juiste gevoel weer te krijgen voor de volgende wedstrijd. De opkomende race vindt plaats op het semi-permanente circuit van de Schleizer Dreieck. Dit gebeurt in het week

Geef een reactie