Theo Jellema bespeelt orgel Westerkerk

ENKHUIZEN – Op zondag 24 maart om 14.00 uur speelt Theo Jellema, adviseur bij de bouw van het orgel, een benefietconcert met als thema “Bach, een familiebedrijf”. Dit concert is het eerste in de reeks orgelconcerten en bespelingen in 2024. In de agenda op de website van de Westerkerk kunt zien dat het weer een concertreeks wordt met bekende namen. De organisitie is er dan ook niet weinig trots op dat op 11 augustus zelfs Laurens de Man het orgel komt bespelen, de winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2024. Hij zal dan gaan spelen op het met het Hoofdwerk en Pedaal uitgebreide orgel. Het ‘nieuwe’ orgel wordt overigens pas feestelijk in gebruik genomen op 9 juni; tot dat moment gebruikt de Westerkerk nog het Bovenwerk voor de concerten.

Aansluitend worden de tientallen pijpen gegraveerd die zijn gesponsord en die een plaats gaan krijgen in het Hoofdwerk. Voor degenen die wel over sponsoring van een pijp hebben nagedacht, maar de beslissing hadden uitgesteld, zijn er op 24 maart nog een aantal pijpen beschikbaar. Het is voorlopig de laatste kans om uw inscriptie (in pijpen vanaf €250,00) letterlijk ‘vereeuwigd’ te krijgen in het orgel.

Het concert op 24 maart is het eerste van 4 benefiet concerten die de Westerkerk dit jaar geeft. Voor het voltooien van het orgel met het Rugwerk is nog geld nodig en het bestuur van de Westerkerk hoopt dat de (benefiet) concerten gaat helpen om ook deze laatste fase succesvol af te ronden.

Geef een reactie