VVD Enkhuizen wil aandacht college voor slecht wegdek fietspad RSG

ENKHUIZEN – Pascal Overwijn, fractievoorzitter van de VVD in Enkhuizen wil dat het college notie neemt van de staat van onderhoud van het fietspad langs het ESC richting het RSG. Het is Overwijn opgevallen dat er ernstige problemen zijn ontstaan aan het wegdek omdat de wortels van de bomen het wegdek zover omhoog drukken dat er al stenen ontbreken

Ook de stukken asfalt op het fietspad gaan dezelfde problemen tonen. Overwijn wijst naar een ernstig ongeval dat begin deze maand plaatsvond op de Medemblikkerweg in de Wieringermeer waar door de warmte stenen in het fietspad omhoog kwamen en een fietser dit niet op tijd zag en zwaar ten val kwam en zwaargewond naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Overwijn wijst op de functie van het fietspand, dat één van de belangrijkste fietspaden naar en van het RSG is.

De VVD-politicus wil daarom ook van het college weten of zijn op de hoogte zijn van de staat van onderhoud van het bewuste fietspad en als dat zo is waarom er nog geen actie is ondernomen om dit te herstellen. Maar ook wil Overwijn van de verantwoordelijke wethouder weten wanneer deze problemen worden verholpen zodat er weer veilig over het fietspad gefietst kan worden.

Geef een reactie