Weerbericht Enkhuizen: buien, waarvan sommige gepaard gaan met flinke windvlagen

ENKHUIZEN – Vanochtend komen er in het hele land buien voor, maar de meeste en zwaarste buien worden in het noorden verwacht. Daar is kans op onweer en valt plaatselijk veel regen. De westenwind is landinwaarts matig, aan zee krachtig, windkracht 6. Vanmiddag zijn er eerst veel buien, in het noordoosten en oosten misschien nog met onweer en kleine hagel. In de tweede helft van de middag wordt het op de meeste plaatsen droog, al blijft een plaatselijke bui nog steeds mogelijk. Het wordt in de middag rond 19°C. De westenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig, windkracht 6.

Vanavond is het in het noorden bewolkt, elders schijnt de zon af en toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De westenwind draait geleidelijk naar zuidwest en is langs de kust nog af en toe vrij krachtig, elders matig.

Komende nacht is er in het noorden kans op een bui, in de rest van het land is het tijdelijk droog. Tegen de ochtend gaat het in het zuidwesten regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend regent het op veel plaatsen. Plaatselijk regent het hard en in het noordwesten kan ook onweer voorkomen. De wind waait uit zuidelijke richtingen en neemt langs de westkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Elders is de wind matig. Morgenmiddag wordt het tijdelijk droog met af en toe zon. Maar al snel ontstaan er in het oosten en zuidoosten enkele stevige (onweers)buien, mogelijk met hagel en windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenavond neemt de bewolking weer toe en volgen er perioden met regen. De zuidwestenwind is langs de kust eerst nog krachtig tot hard, windkracht 6-7, elders matig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie