Weerbericht Enkhuizen: regen en veel wind

ENKHUIZEN – Vanochtend is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen of motregen. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Langs de westkust is de wind af en toe hard, windkracht 7. Vanmiddag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd wat regen of motregen. In de tweede helft van de middag gaat het in het zuiden weer wat harder regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, kracht 6. Langs de westkust af en toe hard, kracht 7.

Vanavond is het bewolkt en regent het op veel plaatsen, vooral in het zuidoosten kan er plaatselijk veel neerslag vallen. In het westen en noorden kan later ook onweer voorkomen. De zuidwestenwind neemt langs de kust geleidelijk af naar vrij krachtig, landinwaarts is de wind meest matig.

Komende nacht regent het in het zuidoosten eerst nog stevig door. Elders trekt er een aantal buien over, mogelijk met onweer. Het koelt af naar ongeveer 15°C. De zuidwestenwind draait geleidelijk naar west en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend komen er in het hele land buien voor, plaatselijk ook met onweer. De westenwind is landinwaarts matig, aan zee (vrij) krachtig, kracht 5-6. Morgenmiddag zijn er eerst talrijke buien, plaatselijk met onweer. In de loop van de middag wordt het van het westen uit geleidelijk droog met meer ruimte voor de zon, al blijft een plaatselijke bui nog steeds mogelijk. Het wordt in de middag rond 19°C. De westenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig, kracht 6.

Morgenavond zijn er brede opklaringen, maar plaatselijk komt nog een enkele bui voor. De westenwind draait geleidelijk naar zuidwest en is langs de kust nog af en toe vrij krachtig, elders matig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie