Weerbericht Enkhuizen: zonnig maar ook bewolking en droog

ENKHUIZEN – Vanochtend zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind neemt toe naar matig uit een westelijke richting. Vanmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. In het oosten en noordoosten kan er nog een lichte bui voorkomen, elders is het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit het westen. Vanavond zijn er opklaringen en blijft het droog. Er is weinig wind, aan zee staat een matige wind uit het zuidwesten.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.

Morgenochtend schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden is er wat meer bewolking. Het blijft overal droog. De wind is matig uit het zuiden, op het IJsselmeer en het noordelijk kustgebied kan de wind af en toe vrij krachtig zijn. Morgenmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 23°C aan zee tot 32°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenavond neemt de bewolking van het westen uit toe en aan het einde van de avond kan er in het westen een bui voorkomen. In de loop van de avond gaat het in de westelijke helft regenen. Landinwaarts is er weinig wind. In de kustgebieden is de wind matig en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig uit een westelijke richting. (Bron: KNMI)

Geef een reactie