White Golden Vibes in De Drom

Feel the vibe! Deze door Jaap de Wit en Norbert Reijngoud samengestelde band, bestaat uit zes ervaren muzikanten. De ‘Vibes’ combineren de liefde voor swing jazz met plezier en humor tijdens live performances. Geïnspireerd door de muziek van Lionel Hampton en Earl Bostic zijn de vibra- en saxofoon de opvallendste instrumenten.

De muzikanten van de White Golden Vibes hebben bij elkaar meer dan twee eeuwen muzikale ervaring. Met deze ervaring voelen de muzikanten perfect aan wat ‘nodig’ is bij elke live- optreden. Ontmoet daarom Jaap, Norbert, Matthijs, Emiele, John en nog een Jaap bij één van de live-optredens.

Bandleden

Norbert Reijngoud is met “Gold’, mede naamgever van de band. Op zijn zesde begon hij met harp, op zijn tiende kwam piano daarbij maar op zijn veertiende ontdekte hij de vibrafoon. Toch duurde het nog 35 voordat hij zijn eerste jazzoptreden op de vibrafoon meemaakte.

Jaap de Wit vertegenwoordigt het “White’ gedeelte van de bandnaam. Hij begon ooit met pianoles, speelde vanaf zijn 15-de drums in traditional jazzbands. Hoewel Jaap nog steeds drumt in diverse jazz-orkesten komt zijn ware muzikaliteit tot zijn recht met de saxen.

Emile van Pelt speelt accordeon, was dirigent was van een gospelkoor, speelde hoorn in een klassiek orkest en ook nog sousafoon in een NO band. Zijn absolute muzikale hoogtepunt is natuurlijk zijn rol als pianist bij de White Golden Vibes!

Matthijs Driesen is de gitaren-man van de band maar begon zijn muzikale carrière met een heel ander instrument. Hij speelde namelijk vanaf zijn 17-de contrabas. Op een gegeven moment had hij maar uitdaging nodig. De laatste jaren speelt hij alleen nog gitaar in hot club de france en swingformaties.

John Lippe speelt al vanaf zijn 10-de slagwerk en begon als popdrummer. Zijn voormalige buurman bracht hem in contact met de jazz. Die buurman beweerde dat jazz-muziek heel leuk was. Op die manier belandde hij bij diverse jazzbands. Zijn legendarische zang tijdens ‘nummer zes’, zorgt er voor dat je niet enkel in je ‘dreams, very nice people’ ontmoet.

Jaap de Wit Sr. mag, nu hij met pensioen is, eindelijk muziek spelen die hij echt leuk vindt. Ooit begon hij op trombone maar kwam als bassist terecht in een van de eerste jazzbands in Enkhuizen. Daarin speelde hij ook Sousafoon en bassax. In de Vibes speelt Jaap alleen contrabas.

  • Waar: De Drom
  • Wanneer: Vrijdag 7 juli
  • Hoe laat: 20:30 uur
  • Kosten: gratis toegang

Geef een reactie