Workshop Mantel Wijzer op 9 juli: Thema: mijn (zelf)zorg

ENKHUIZEN – Op 9 juli vindt de tweede Mantel Wijzer bijeenkomst plaats, een Welzijnsinitiatief van Welwonen. Dit keer staat de bijeenkomst in het thema van ‘zelfzorg’ en wordt verzorgd door Irena Frankfort van Expeditie Me (www.expeditie-me.nl). Mantel Wijzer vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in De Bonte Veer.  

Foto: Eva Aker Fotografie

Workshop: mijn (zelf)zorg 

Mantelzorgers krijgen steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Zorgtaken worden vaak gecombineerd met het gezinsleven, een opleiding, baan en eigen gezondheid. Hoe zorg je voor jezelf, als het leven zoveel om een ander heen draait? En hoe zorg je ervoor dat je je eigen zorg niet uit het oog verliest? Daarom staat deze avond in het teken van zelfzorg. Tijdens de workshop wordt met verschillende oefeningen onderzocht hoe mantelzorgers toch voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over het onderwerp.  

Toegang en aanmelden 

De toegang is gratis, inclusief koffie/thee en wat lekkers. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk en kan via lb@welwonen.nu of 0228 350 585. Het adres van De Bonte Veer is Wielewaal 1. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Linda Bijvoet, sociaal werker bij Welwonen, via bovenstaande gegevens. 

Kalender en thema’s Mantel Wijzer 

Mantel Wijzer vindt om de maand plaats op dinsdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur in de Bonte Veer. Op 9 juli staat het eerstvolgende moment gepland. 

·        9 juli 2024 –  Workshop mijn (zelf)zorg 

·        10 september 2024 – Ervaringsdeskundige Mantelzorger deelt praktische tips  

·        12 november 2024 – (Mantel) ‘Zorg van de toekomst’ 

Mantel Moment  

Naast de momenten van Mantel Wijzer is er ook Mantel Moment. Mantel Moment is elke vierde maandagmiddag van de maand (22 juli, 26 augustus, 23 september, 28 oktober, 25 november) en is bedoeld voor mantelzorgers. In de huiskamer van Huis van de Buurt IJsselzand staat van 14.00 tot 16.00 uur een groep ervaringsdeskundige gastvrouwen klaar om te luisteren en hun kennis te delen.  

Over Welwonen 
Welwonen is het samenwerkingsverband tussen Woondiensten Enkhuizen en Welzijnswerk Enkhuizen. Samen bereiken we onze missie: voor iedereen passend en betaalbaar wonen bereikbaar maken in een buurt waar je jezelf thuis voelt. Het welzijnswerk zet in op verbinding en ondersteuning in de gemeenschap.

Geef een reactie