Zuiderhavendijk concert dit jaar met o.a. harpiste Oxana Thijssen

ENKHUIZEN – Na het opstappen van het vorig bestuur vlak voor het concert van 2022 sloegen cultuurliefhebbers uit Enkhuizen de handen ineen om het concert aan de Zuiderhavendijk ook in 2023 te handhaven. Dit jaar zal de 16e editie plaatsvinden op zaterdagavond 15 juli van 19.00 tot 22.30 uur.

Dit jaar komen o.a. harpiste Oxana Thijssen, het Enkhuizer Bach Ensemble, Jazzmuzikant Remco Menting en het Ragazze Quartet het publiek in vervoering brengen.

Oxana Thijssen is een Nederlands-Hongaars harpiste, die nog maar net aan het begin staat van een veelbelovende carrière in de muziek. Op 27 maart 2021 studeerde ze af voor haar master aan de Universität Mozarteum in Salzburg bij Stephen Fitzpatrick.

Op initiatief van Korsmit en de Lutherse kerk van Enkhuizen is in 2018 het Enkhuizer Bach Ensemble opgericht dat zich ten doel stelt het Lutherse muzikale erfgoed te laten klinken door het uitvoeren van Bachcantates binnen een liturgische setting.

Remco Menting begon zijn muzikale carriere met pianospelen toen hij zeven jaar oud was. Op zijntwaalfde maakte Remco de overstap naar het drummen.

Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Mensen die het Zuiderhavendijk Concert een warm hart toedragen en graag voorafgaand, tijdens en na afloop van het evenement een bijdrage willen leveren zijn van harte welkom om zich aan te melden via: info@zuiderhavendijkconcert.nl.
Volg het Zuiderhavendijk Concert via Facebook, Instagram of de website voor meer informatie over het evenement. Binnenkort volgen hier meer updates.

Geef een reactie