De Johannes Passion in de Westerkerk Enkhuizen

ENKHUIZEN – In de periode voor Pasen wordt overal in Nederland de Mathäus Passion ten gehore gebracht.  Ook in de Westerkerk is dat inmiddels een traditie. Maar Bach had eerder ook een Johannes Passion gemaakt. Blijkbaar ging dit werk hem erg aan het hart want hij verbeterde daaraan nog stukken tot vlak voor zijn dood. Men zegt dat de Johannes Passion ‘muzikaal feller, maar tegelijkertijd ingetogener’’ is. U kunt dat zelf beoordelen op vrijdag 15 maart a.s.

De afgelopen jaren is Eik en Linde ons ‘huisorkest’ geweest bij het uitvoeren van de passiemuziek. Ze hebben voorgesteld om dit jaar de Johannes Passion te brengen en we maken graag gebruik van hun aanbod. De traditie krijgt daarmee een extra, en voor Enkhuizen nieuwe invulling.
Extra bijzonder is dat het dit jaar 300 jaar geleden is dat de Johannes Passion voor het eerst werd uitgevoerd. U kunt er meer over lezen in het artikel uit de Volkskrant hiernaast.

Dus noteert u vast in de agenda: Vrijdag 15 maart 20.00 uur; Johannes Passion, Westerkerk Enkhuizen.
De kerk is open vanaf 19.15 uur.

De entree bedraagt 30 euro, voor 40 euro zit u op één van de voorste drie rijen. Bij alle entreekaarten is iets te drinken in de pauze inbegrepen. Klik hier om kaarten te bestellen.

 Deze uitvoering wordt mede mogelijk gemaakt door een royale gift van het Jan&Janssen fonds.

Geef een reactie