Doe mee aan de cursus energiecoach

ENKHUIZEN – Deze tijd vraagt erom dat mensen zuinig omspringen met energie. Hier kunt u een verschil in maken: als energiecoach bij Warm Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Op dinsdag 20 en donderdag 22 februari start er een cursus energiecoach.

Warm Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland is in oprichting. Een vrijwilligersorganisatie: zij willen inwoners van de gemeente deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk adviseren om hun woning (koop en huur) te verduurzamen en daarmee de energierekening te verlagen.

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach komt u bij mensen thuis. U gaat hiervoor samen met een collega of alleen op pad. U maakt eerst een afspraak en samen met de bewoner kijkt u naar het energieverbruik en de besparingskansen.

Kun je iets veranderen aan het soort verlichting en de verwarming in het huis? Hoe zit het met isolatie, tocht en de elektrische apparaten? Kleine maatregelen kunnen al een grote impact hebben op de energierekening. Als energiecoach geeft u een onafhankelijk advies.

Dit kun je verwachten van de cursus

Natuurlijk schudt u al die kennis niet uit uw mouw. Daarom start op 20 en 22 februari een (gratis) wekelijkse avondcursus. Op een praktische, aanschouwelijk manier met allerlei proefjes krijgt u de kneepjes van energiebesparing uitgelegd. De cursus bestaat uit acht sessies van twee uur (aanvang: 19.30 uur). En weet u wat extra energie geeft? Natuurlijk kunt u het geleerde ook op uw eigen woonsituatie toepassen!

De cursus heeft een Westfries karakter: er is ook een Warm Opmeer, Warm Medemblik, Koggenland Energie Neutraal en Warm Hoorn (in oprichting). Waar we elkaar kunnen versterken werken we samen. Tijdens de cursus leert u ook van de ervaringen van kandidaat-energiecoaches uit andere gemeentes. U adviseert zelf echter altijd lokaal, in uw eigen omgeving.

Geïnteresseerd?

Heeft u belangstelling voor duurzaamheid en energie? Vindt u het fijn om andere mensen te helpen? Dan is deze cursus iets voor u. Elke dinsdag (vanaf 20 februari) vindt de cursus plaats in het gemeentehuis van Drechterland, elke donderdag (vanaf 22 februari) in het gemeentehuis van Opmeer.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: cursus@huisenergieneutraalmaken.nl. Geef ook u voorkeurslocatie/datum op. Twijfel niet te lang. Er zijn slechts enkele plekken beschikbaar.

Geef een reactie