Enkhuizen sorteert voor op fusie met komst nieuwe burgemeester

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen heeft in haar profielschets die wordt gebruikt om een nieuwe burgemeester aan te stellen al laten weten dat op termijn de bestuurlijke zelfstandigheid van de gemeente Enkhuizen niet kan voortbestaan. Volgens Enkhuizen is de bestuurlijke toekomst op hoofdlijnen bekend, maar moet er de aankomende jaren hier invulling aan worden gegeven.

Éen van de opdrachten van de nieuwe burgemeester is dan ook alle kansen die zich voordoen op het gebied van bestuurlijke samenwerking te begeleiden en bij complexe samenwerkingsprocessen deze te sturen.

Lees ook: Blaast afscheidnemende burgemeester Enkhuizen eigenhandig de SED op?

Maar ook krijgt de nieuwe burgervader te maken met ondermijning vanuit uit de onderwereld die meer en meer zich wil verwefen met bedrijven die wel bonafide werken. Er moet dus een burgemeester komen die gezag heeft en met zekerheid gaat optreden als portefeuillehouder openbare orde en veiligheid.

Binnenkort zal op de website van de provincie Noord-Holland de sollicitatie voor deze functie worden geplaatst. En als het aan de 261 unieke respondenten die de enquête hebben ingevuld moet de burgemeester betrokken, meelevend, makkelijjk benaderbaar, daadkrachtig, duidelijk, en zichtbaar aanwezig zijn. Maar bovenal moet de nieuwe burgervader/moeder iemand zijn die past bij de cultuur van Enkhuizen.

Geef een reactie