Lever uw oude kleding in, gooi het niet weg

ENKHUIZEN – Er wordt in Nederland nog steeds veel kleding weggedaan. Een deel hiervan wordt verkocht of gaat naar kringloopwinkels. Maar een veel groter deel komt terecht op (illegale) stortplaatsen. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Daarom is op 1 juli de regeling ‘Uitgebreide Productenverantwoordelijkheid textiel’ (UPV textiel) ingegaan. Deze regelgeving maakt kledingproducenten zelf verantwoordelijk voor de inzameling, verwerking en recycling van oud textiel. Dat geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor handdoeken en beddengoed.

Draag een steentje bij aan een beter milieu

Door deze regeling kunt u uw textiel straks op veel meer plekken inleveren. Daarnaast kunt u al een steentje bijdragen aan het verkleinen van de textielhoop. Koop bijvoorbeeld kleding van goede kwaliteit waar u lang mee doet of tweedehands kleding. Gaat uw kleding kapot? Kijk dan of het nog te repareren is. Dit kunt u laten doen door een kledingmaker of u zoekt een instructie op Google of YouTube en gaat zelf aan de slag.

Bent u uitgekeken op een kledingstuk maar is deze nog in goede staat? Breng de kleding naar een kringloopwinkel of één van de andere kleding inzamelpunten. Let er wel op dat het ingeleverde textiel schoon en droog is.

Benieuwd waar u als inwoner van Enkhuizen uw textiel in kunt leveren? Bekijk hier de kaart: https://www.hvcgroep.nl/zelf-regelen/afvalkalender/verzamelcontainers

Meer informatie

Zoekt u meer informatie over de UPV of verkoopt u zelf textiel? Kijk dan op UPV textiel – Afval Circulair voor meer informatie over de regeling.

Geef een reactie