Opschoondag 16 september Wilhelminaplantsoen én heel Enkhuizen

ENKHUIZEN – Het Milieu Educatief Centrum (MEC) Hertenkamp Enkhuizen doet samen met het Burgerinitiatief ‘Schoon Enkhuizen’  mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 16 september. Dit doet het Hertenkamp Enkhuizen natuurlijk met jou mee! Ben jij enthousiast over deze opschoonactie? Mooi! Kom ook en zij regelen de rest. Iedereen is welkom!

Het idee is simpel: iedereen kan zwerfafval opruimen. Dat is enorm zinvol, maar ook gezellig en leuk! Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen verbind. Zo organiseert het burgerinitiatief ‘Schoon Enkhuizen’ (www.schoonenkhuizen.nl) met tientallen betrokken burgers tweewekelijks een ‘wandelprik dag’. En deze groep wordt steeds groter.

Lees ook: Schone compost door schoon GFT, een kleine moeite maar zoveel beter voor de natuur

Opschoondag in heel Nederland

Op zaterdag 16 september ben je uitgenodigd om mee te doen met de landelijke actie! Heel Nederland schoon! Jij doet natuurlijk mee.  Iedereen van 4 – 80 jaar is uitgenodigd voor de start om 10:00 bij Hertenkamp Enkhuizen. Er zijn prikstokken, vuilniszakken en handschoen die klaar staan, maar je mag natuurlijk ook zelf je eigen favoriete raap-gereedschap meenemen. Je kunt kiezen of je in het Wilhelminaplantsoen en omgeving aan de slag of in een andere wijk. Speciaal voor de kids houdt het Hertenkamp na afloop een mini workshop (cadeau) tasje maken van oud papier. Uiteraard is er na afloop ook limonade, koffie, thee en wat lekkers na al het harde werk.

Start is bij Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen om 10:00, wees op tijd want ze starten gezamenlijk. Het duurt tot ongeveer 11:30 uur. Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Er zijn geen kosten aan deze actie verbonden.

Foto aangeleverd

Geef een reactie