Ouderen steeds vaker slachtoffer babbeltrucs, 89-jarige man overkwam dit afgelopen maandag

ENKHUIZEN – Vooral ouderen worden regelmatig slachtoffer van criminaliteit, zoals babbeltrucs. De politie roept dierbaren rondom ouderen, zoals (klein)kinderen en zorgverleners op om regelmatig een gesprek te voeren met deze mensen om ze weerbaarder te maken voor criminaliteit. Wordt er bij u aangebeld door een onbekend persoon? Wees voorzichtig, open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting. Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt.

Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren. Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar. Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart.

89-jarige man Medemblik slachtoffer babbeltruc

De politie heeft maandag 10 juli vier aanhoudingen verricht in verband met een babbeltruc in een verzorgingshuis in Medemblik. De verdachten zijn op heterdaad aangehouden en hun precieze rol wordt nog onderzocht.

Het 89-jarige slachtoffer werd maandag 10 juli rond het middaguur gebeld door een zogenaamde bankmedewerker van de fraude afdeling. Op een listige wijze weten de verdachten uiteindelijk waardevolle spullen en geld buit te maken. Welke rol iedere verdachte heeft gehad moet nog blijken uit het onderzoek. De verdachten zitten in beperking en mogen alleen een advocaat spreken.

Slachtoffer van babbeltruc? Doe altijd aangifte!
Bent u slachtoffer van een babbeltruc en de dader is verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, belt u direct met 112.

Geef een reactie