Weerbericht Enkhuizen: Af en toe zon en enkele buien

ENKHUIZEN – Vanochtend is er aanvankelijk veel bewolking en komen er enkele buien voor, in het uiterste noorden mogelijk met onweer. Geleidelijk breekt de zon af en toe door, vooral in het noordwesten. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige wind uit het zuidwesten. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en kan er zeer plaatselijk nog een bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot 24°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind wordt westelijk en is matig, langs de kust overwegend vrij krachtig. Vanavond schijnt de zon op veel plaatsen en is een enkele bui niet helemaal uitgesloten. Er staat boven land een matige wind uit het westen. Aan de kust waait het vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 uit het zuidwesten.

Komende nacht komen enkele buien voor met een kleine kans op onweer. In het zuidoosten blijft het droog. De temperatuur daalt tot omstreeks 15°C. De wind uit het zuidwesten is boven land zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgenochtend is het in het zuidoosten eerst nog droog, maar verder komen er enkele buien voor. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind is boven land matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, Morgenmiddag komen in het oosten en zuidoosten enkele buien voor, plaatselijk met onweer. Elders is het droog met geregeld zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C langs de noordwestkust en 23°C in het zuidoosten. De westelijke wind is meest matig, in het noordelijk kustgebied eerst vrij krachtig.

Morgenavond komt er in het zuidoosten nog een enkele bui voor. Later wordt het overal droog. De zuidwestenwind is boven land zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie