Weerbericht Enkhuizen: vrij wisselvallig en koel zomerweer

ENKHUIZEN – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. Er staat een zwakke tot matige wind uit het westen. Vanmiddag zijn er enkele buien. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon. Later in de middag wordt het in het westen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind uit het noordwesten is matig. Vanavond is er in het (zuid)oosten nog een enkele bui, elders is het droog met enkele opklaringen. Er is weinig wind, maar aan de noordkust staat een matige noordwestenwind.

Komende nacht ontstaat landinwaarts plaatselijk mist. Het koelt af naar 14°C in Zeeland tot plaatselijk 6°C in het oosten bij weinig wind.

Morgenochtend lost eventuele mist op. Vooral in het noordoosten laat de zon zich regelmatig zien. In de loop van de ochtend neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en later maakt het zuidwesten kans op een enkele bui. De zuidelijke wind is landinwaarts zwak tot matig en wordt langs de westkust af en toe vrij krachtig.

Morgenmiddag raakt het overal bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen regenen. Het wordt maximaal 18°C in het zuidwesten tot 22°C in het noordoosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig.

Morgenavond trekt de regen via het noordoosten het land uit breekt de zon soms door. In het zuidwesten komen er al snel weer enkele buien. De wind draait naar zuidoost en is matig. (Bron: KNMI)

Geef een reactie