Weerbericht Enkhuizen: zonnig en zomerswarm

ENKHUIZEN – Na de zomerstorm, gaan we nu 3 dagen van zomers en mogelijk tropische warmte tegemoet. Vandaag schijnt de zon volop en loopt de temperatuur al snel op richting de 25 graden om vanmiddag uit te komen op 26 graden, zomerse temperaturen dus. Het blijft vanavond nog lang zwoel en de nacht naar zaterdag zal het ook niet verder afkoelen dan naar een graad of 19

Zaterdag gaat de temperatuur nog hoger uitkomen, 27, mogelijk 28 graden en met de brandende zon loopt de uv-factor ook snel op richting de 7 waardoor goed insmeren met een hoge factor zonnebrandcrème nodig is. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar rond de 20 graden.

Zondag wordt ook een zomers warme dag maar in de loop van de middag zal er meer bewolking komen waar in de avond mogelijk wat regen uit gaan vallen waarbij een klap onweer niet is uitgesloten. De temperatuur loopt op naar rond de 25 graden..

Op alle dagen is de wind matig tot zwak en waait uit het noordoosten tot zuidoosten waardoor er vooral warme lucht onze kant wordt gestuurd.

Geef een reactie