Ziggo slaat grote slag met uitzendrechten Europees voetbal

WEST-FRIESLAND – Voetbal is de populairste sport om naar te kijken voor Nederlanders. Voetbalfans zijn er in verschillende soorten en maten. De een volgt het liefst de hele week alle competities, de ander vindt een avondje Europees voetbal goed genoeg. Herkenbaar? Omdat voetbal zo belangrijk is voor veel Nederlanders, dus ook voor de abonnees van Ziggo, die kunnen vanaf augustus alle wedstrijden van de UEFA op 1 plek bekijken, bij Ziggo Sport op tv of via de Ziggo Go app.

Voor abonnees van andere aanbieders zoals KPN en Delta Fiber rest er de Ziggo Go app, maar die laat niet alle wedstrijden zien. De komende maanden werkt Ziggo Sport de programmering verder uit. Alle voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs zijn voor iedereen in Nederland in ieder geval gratis te streamen via de Ziggo GO-app. Ziggo-klanten kunnen de belangrijkste wedstrijden bovendien ook zien op kanaal 14. Hoeveel Ziggo Sport betaalt voor de rechten is niet bekend gemaakt.

eroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo, geeft aan dat deze stap een belangrijk onderdeel is van de strategie van de onderneming: “VodafoneZiggo wil klanten altijd de beste kijkervaring en de beste entertainment bieden. Ziggo Sport is al jaren onderscheidend in de manier waarop we sport in alle huiskamers brengen. Internationaal voetbal – waaronder UEFA clubvoetbal – hoort hier simpelweg bij. En daarmee is de sportzender een onmisbare schakel in onze contentstrategie.”

Na het verlies van de uitzendrechten voor de Formule 1, wat Ziggo vele tienduizenden abonnees heeft gekocht hoopt Ziggo dat door het aankopen van de uitzendrechten voor Europees voetbal veel voormalige abonnees weer naar Ziggo terugkeren.

Geef een reactie