Zwembad verkopen om financiële problemen Enkhuizen op te lossen

ENKHUIZEN – De slechte staat van het huishoudboekje van de gemeente Enkhuizen zorgt ervoor dat er snel maatregelen moeten worden getroffen om de rode cijfers weer in het zwart te krijgen. De gemeenteraad weet dat zij voor moeilijke keuzes komt te staan en wil daarom ook dat de inwoners van Enkhuizen hier bij worden betrokken om samen een uitweg te vinden.

Enkhuizen Vooruit factieleider Frank van Gangelen ziet donkere wolken boven Enkhuizen hangen, zeker nu het kabinet is gevallen en het onzeker is of de bijdragen die vanuit het Rijk naar Enkhuizen zouden komen nu wel komen.

De SP wil zoveel mogelijk af van externe inhuur en de burgers meer betrekken om oplossingen te zoeken. Margreet Keesman zou dan ook graag willen weten of de inwoners van Enkhuizen wel weten voor wat voor keuzes de gemeenteraad staat, moeilijke keuzes.

Niet alleen liggen bezuinigingen op de loer of hogere belastingen, wethouder Jan Franx beloofde ook te gaan kijken naar het ambtelijk apparaat, al is de gemeenteraad het nog niet eens met de plannen van Franx om drie ambtenaren erbij aan te nemen. Franx moet volgens de raad met een wel hele goede onderbouwing komen anders gaan het niet door.

Mogelijke slachtoffer van de slechte financiële staat van de gemeente Enkhuizen gaat misschien wel het zwembad worden. Het CDA is voorstander van het zwembad te verkopen aan EuroParcs om zo de gemeentekas weer gevuld te krijgen.

Dat de gemeenteraad voor moeilijke beslissingen komt te staan en de Enkhuizers moeten vrezen voor hogere lasten en bezuinigingen lijkt niet tegen te houden.

Geef een reactie