Burgemeestersontbijt Enkhuizen, ‘niet elk kind kan ontbijten’

ENKHUIZEN – Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. Burgemeester Eduard van Zuijlen schoof samen met groep 6 van basisschool Het Driespan (locatie Flosbeugel) aan de ontbijttafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij hij samen met de kinderen gesproken heeft over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Kinderen leren om goed en gezond te ontbijten

Burgemeester Eduard van Zuijlen: ‘Een goed en gezond ontbijt is belangrijk en niet voor elk kind in Enkhuizen vanzelfsprekend. Niet alle kinderen krijgen elke dag een gezond ontbijt; een aantal krijgt zelfs helemaal geen ontbijt. Aandacht hiervoor blijft belangrijk. Samen maken we gezond gewoon.

Jongeren op gezond gewicht

Gemeente Enkhuizen is een zogenaamde ‘JOGG-gemeente’. We doen mee met de netwerkaanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Met als streven de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. ‘Een gezonde jeugd, een gezonde toekomst’. JOGG steunt daarom ook het Burgemeestersontbijt en Nationaal Schoolontbijt. Het ontbijt werd verzorgd door Bakkerij ’t Stoepje, die elke woensdag te vinden is op de weekmarkt. Het Burgemeestersontbijt vindt in heel Nederland plaats van 10 tot 13 oktober. Van 6 tot 10 november vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats.

Foto: Annemarie Wolkers-Ven

Geef een reactie