De Oudercarrousel is een nieuw initiatief van de jeugd- en gezinscoaches van de Stichting Iedereen telt mee, ouders en basisscholen.

ENKHUIZEN – De Oudercarrousel biedt laagdrempelige activiteiten waarbij kennis delen, ontmoeting en verbinding centraal staan. Opvoeden kan ingewikkeld zijn en dan is het fijn om je kennis ergens te halen en te delen. Dit schooljaar vinden er drie bijeenkomsten plaats waarin interessante thema’s over opvoeden worden behandeld. Aansluitend is er een inspiratiemarkt met volop kennis en informatie. Alle ouders in Enkhuizen met kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar zijn welkom, ook de ouders van kinderen die elders een vorm van onderwijs volgen.

Op 9 november vond de eerste avond plaats op basisschool De Hoeksteen. Wethouder Win Bijman was ook aanwezig. Het onderwerp van de avond was Mediaopvoeding. In de wereld van vandaag zijn digitale media overal aanwezig, en ouders staan voor nieuwe uitdagingen bij het opvoeden van hun kinderen in een digitale omgeving.

Veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun kinderen, zoals hoe lang kinderen achter een scherm mogen zitten, op welke leeftijd ze hun eerste mobiel moeten krijgen, en hoe om te gaan met online uitdagingen en pestgedrag.

Geef een reactie