De vijftig weken zonder Enkhuizer jazzfestival zijn bijna ten einde 

ENKHUIZEN – Bijna stroomt Enkhuizen weer vol met jazzmuzikanten en -liefhebbers uit alle windstreken. Vrijdag 2 juni verbreken de Roaring Cats de stilte in het Station waarna deze twee dagen later wederkeert wanneer de Festival Band, met Francaise Monique Thomas, knallend afsluit bij Brouwerij De Werf. Dat de Hot Revival Stompers stiekem al een dagje eerder beginnen in Café Bok en wat onvermoeibare muzikanten zondagavond de binnenstad intrekken is een publiek geheim.

Veel hoeven we niet meer te melden over de Jazz & Swing Night van vrijdag (met ook de band van de postergirl, Along Comes Mary), gezien de massale belangstelling,” zegt Leonie de Groot van de organisatie. “Datzelfde geldt voor Swingin’ Sunday, met de Franse Mama Shakers en de internationaal gemêleerde Festival Band. Een bezoekje aan de Gospel & Glory Celebration de ochtend ervoor is ook zeker een bezoekje waard.

Het muzikale zwaartepunt ligt zoals altijd op de zaterdag. Na het succes van vorig jaar is kindervriend Koning Olivier ook dit jaar weer samen met zijn vrienden het stralende middelpunt van een puzzeltocht vol lekkernijen en leuke spellen op de Family Fun Boulevard (ofwel de Westerstraat), deze keer voorafgegaan door een programma in de Westerkerk voor de allerjongsten.

Daarna is op zes verschillende locaties jazz- een aanverwante muziek te horen welke vanaf de avond overloopt in de Kroegentocht waar negen kroegen en restaurants aan meedoen.

Het jubileum van het festival dat vijftig jaar geleden het levenslicht zag is, vanwege de stille coronajaren, met twee jaar uitgesteld. Maar het programma is (wederom) een feesteditie waardig.

Snel kaarten bestellen is raadzaam, want vooral die laatste zou dit jaar zomaar eens snel(ler) uitverkocht kunnen zijn. Deze zijn te bestellen via de website www.jazzfestivalenkhuizen.nl.

Geef een reactie