Dit jaar is de derde editie van ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’

ENKHUIZEN – Tijdens deze actie organiseren boeren en tuinders door heel Nederland leuke activiteiten voor iedereen. Ook wordt 600 jaar Polder Het Grootslag deze zomer gevierd met allerlei leuke activiteiten.

Zomeractiviteiten

Kom deze zomer langs bij boeren en tuinders en geniet van leuke activiteiten op het platteland. Ga langs bij de wijnfeesten, loop door de maisdoolhof, ga naar een rondleiding op een boerderij, kies voor een workshop koeschilderen of ga koeien knuffelen. Alles is deze zomer mogelijk op het platteland. Kijk voor alle activiteiten bij u in de buurt op www.boerenentuinderspakkenuit.nl en op grootslag600.nl.

Activiteiten in de regio

30 juli: 100 jaar Overhaal
De Overhaal in de Broekerhaven in Bovenkarspel bestaat 100 jaar. Op 30 juli zijn er feestelijke activiteiten: een gezellige markt, waterspelletje en varen. De organisatie is nog op zoek naar mensen met een schuit. Meer informatie: grootslag600.nl/100-jaar-overhaal

5 augustus: historische vaartocht met gids
Een historische vaartocht over de Tocht, langs de vaarveiling, molen Ceres, de Overhaal en Enkhuizen. En uiteraard door agrarische landschap en natuur. Tijdens de tocht staan een hapje en een drankje voor u klaar. De gids vertelt u onderweg van alles over polder Het Grootslag. U kunt instappen bij Café de Paus in Lutjebroek.
Voor meer informatie en aanmelden: boerenentuinderspakkenuit.nl/historische-vaartocht

Juli en augustus: Beleef de boerderij bij Hoeve de Meeuw, Schellinkhout
Tijdens de vakantie is jong en oud elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag van harte welkom op de boerderij. Er is een uitgebreide rondleiding, de koeien worden uit de wei gehaald en kinderen kunnen hun boerderijbewijs halen.
Meer informatie en aanmelden: boerenentuinderspakkenuit.nl/boerderijbewijs

Juli en augustus: Wandeltochten
Trek de wandelschoenen aan en ga op pad! De wandeltochten worden georganiseerd op elke woensdag van 20 juli tot en met 31 augustus. Er zijn drie afstanden: 5, 8 en 12 kilometer. Het startpunt is in Aartswoud.
Meer informatie en aanmelden: boerenentuinderspakkenuit.nl/wandeltocht

Juli en augustus: Workshop koeien schilderen
Tijdens de workshop laat de Westfriese koeienkunstenaar Ruud Spil zien hoe je met acrylverf en schilderdoek een koe kunt schilderen. Lijkt het u leuk om zelf een koe op doek te zetten? Meldt u dan aan voor deze unieke workshop: boerenentuinderspakkenuit.nl/koeien-schilderen

Augustus: Koeien ophalen met boer Arie
Kinderen zijn van harte welkom om boer Arie in Nibbixwoud te helpen met de koeien. Kom je ook helpen met de koeien ophalen? Kom dan op woensdagmiddag langs bij de boer. Meer informatie en aanmelden: boerenentuinderspakkenuit.nl/helpen-met-de-koeien

Augustus: Historische vaartochten
Vaar mee met een authentieke polderschuit door Enkhuizen, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek en het natuurgebied de Weelen. U kunt op verschillende dagen in augustus meevaren. De schuit vertrekt bij molen Ceres aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel.
Meer informatie en aanmelden: boerenentuinderspakkenuit.nl/historische-vaartocht

28 augustus: rondleiding op het fruitbedrijf
Kom langs in Wijdenes en neem een kijkje bij de appel- en perenbedrijf van Jan en Frits ter Hofstede. De telers geven op zondag 28 augustus twee rondleidingen.
Meer informatie en aanmelden: boerenentuinderspakkenuit.nl/rondleiding

Fietsroutes Polder Het Grootslag
Polder Het Grootslag bestaat 600 jaar. Stap op de fiets en ontdek de polder. Er zijn twee fietsroutes uitgezet. Eén door de polder en één rondom de polder.

Fietsroute door polder het Grootslag: boerenentuinderspakkenuit.nl/fietsroute-door-polder-het-grootslag
Fietsroute rondom polder Het Grootslag: boerenentuinderspakkenuit.nl/fietsroute-rondom-polder-het-grootslag

Geef een reactie