€ 444.000,- subsidie voor bibliotheken SED-gemeenten

SED – Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een eenmalige subsidie toegekend voor het verbeteren en ontwikkelen van bibliotheken in Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen.   

De drie gemeenten in West-Friesland willen een gezonde en inclusieve gemeenschap zijn waarin iedereen meedoet. Deze subsidie draagt bij aan de verbetering van de maatschappelijke kansen voor iedereen. Stichting Westfriese Bibliotheken (WFB) wil hiermee de bibliotheekvoorzieningen in de regio versterken. De komende jaren staan in het teken van uitbreiding van de programma’s en activiteiten, het verbeteren van de collecties en het vergroten van de samenwerking met partners. Het totale bedrag voor de drie gemeenten is € 444.000 euro.  

Leesplezier stimuleren en verbeteren geletterdheid   

Bibliotheken spelen een centrale rol in het bevorderen van een geletterde samenleving en het versterken van de gemeenschap. Eén van de initiatieven is dat de bibliotheek in Venhuizen (gemeente Drechterland) 15 uur per week geopend zal zijn. De bibliotheek wil een nog breder scala aan programma’s en activiteiten aanbieden. Deze zijn gericht op het bevorderen van digitale vaardigheden, het stimuleren van leesplezier bij kinderen en volwassenen en het bieden van ondersteuning aan gezinnen en jongeren. Er komt een gezinsaanpak voor laaggeletterdheid, digitale labs en culturele activiteiten. 

Geef een reactie