Elf maanden na zijn crash reed Rob Hartog weer een race

ENKHUIZEN – Na 11 maanden geen race gereden te hebben maakte Rob Hartog afgelopen weekend zijn comeback tijdens de IDM Superbike ronde op het TT Circuit Assen. Voorafgaand aan het weekend was het doel om te proberen zoveel mogelijk ritme op te doen en stappen voorwaarts maken. Hier slaagde Hartog goed in. In de race kwam hij als zestiende over de finish en in de tweede race besloot de SWPN-rijder in overleg met het team om niet van start te gaan.

Rob Hartog maakte vrijdagmorgen op het TT Circuit Assen zijn rentree in het IDM Superbike kampioenschap. Een schouderblessure had de Yamaha-coureur het hele seizoen nog langs de kant gehouden. Hartog wist vooraf niet of hij voldoende hersteld om de wedstrijden te rijden. Maar bij zijn thuisrace wilde de rijder van Team SWPN het in ieder geval tijdens de vrije trainingen proberen hoe het zou gaan. Gelukkig kon Hartog vrijdag pijnvrij de drie sessies rijden. Het ritme was er nog niet. Ook volkomen logisch, aangezien de 31-jarige coureur elf maanden geleden zijn laatste race had gereden. Wel wist Hartog steeds wat stapjes te maken en tijdens de eerste kwalificatie maakte hij een flinke stap. De Yamaha-rijder haalde een seconde van zijn tijd af en kreeg een beter gevoel op de motor, hoewel hij nog wel bijna drie seconden langzamer was dan vorig jaar. In de tweede kwalificatie werd er bijna niet gereden, omdat er constant regendruppels waren. Hartog kwalificeerde zich als zeventiende voor de IDM Superbike races in Assen.

Zondag had Hartog een goede start in de eerste race. In de beginfase kon hij mee in de strijd voor de laatste puntenposities. Gedurende de race merkte Hartog dat hij kracht in zijn schouder verloor en hij onbewust zijn tempo wat moest laten zakken. De SWPN-rijder kwam alleen te rijden, maar wist wel de race te volbrengen. Hartog kwam als zestiende over de finish, maar scoorde wel één punt omdat er een gastrijder voor hem was gefinisht. Aangezien Hartog wat kracht verloor in de eerste race werd in goed overleg met het team besloten om in de tweede race niet van start te gaan. Een lastige keuze, maar Hartog zou dan enkel starten om de race uit te rijden en dat zou wellicht weer bijkomende problemen tijdens het rijden opleveren. De Yamaha-rijder gaat nu zich voorbereiden op de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring die van 22 t/m 24 september op de kalender staat.

Het voelde goed om weer een actief IDM-coureur te zijn. Zeker in mijn thuisrace. Ik wil het team bedanken voor dit weekend en voor alle aanwezige gasten die hun support hebben betuigd. Het ritme was er logischerwijs nog niet na elf maanden geen race gereden te hebben. Maar we hebben het stap voor stap aangepakt en ik ben blij drie dagen te hebben kunnen rijden. In Race 1 verloor ik wat kracht en daarom heb ik in overleg met team besloten om in de tweede race niet van start te gaan. Aan de ene kant een lastige keuze, maar aan de andere kant een makkelijk, omdat alles wat we gedaan hebben winst was dit weekend. Nu eerst lichamelijk herstellen en vervolgens gaan we de intensiteit van het trainen opbouwen richting de IDM seizoensfinale in Hockenheim.”

Rob Hartog

Geef een reactie