Fors minder inbraken Enkhuizen

MEDEMBLIK – Elektrische fietsen, barbecues en gereedschap: inbrekers slaan steeds vaker hun slag in schuren en garages. Ten opzichte van heel 2022 zijn in het eerste half jaar 2023 in de gemeente Enkhuizen fors minder inbraken in schuren geweest, in 2022 waren dit 14.9 inbraken per 10.000 huishoudens, dit jaar staat de teller op 2 inbraken per 10.000 huishoudens, meldt de website Independer.

Landelijk steeg het percentage schuurinbraken zelfs met bijna 9%. “Deze fikse toename laat maar weer zien, hoe belangrijk het is om ook schuren en garages goed af te sluiten met fatsoenlijke sloten. Elektrische fietsen en bijvoorbeeld een Green Egg barbecue zijn dure spullen. Verzekeraars vergoeden ook alleen als de ruimte goed is afgesloten. Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet”, aldus Independer verzekeringsexpert Michel Ypma.

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie,” zegt Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.

14,9 / 2

Geef een reactie