Geen 3000 maar 6000 euro voor de voedselbank West-Friesland dankzij personeel Enza Zaden

Enza Zaden sloot 2023 af met de jaarlijkse kerstmarkt voor collega’s. Naast een divers aanbod aan etenswaren, geuren en spellen hadden medewerkers de mogelijkheid om te doneren aan ‘Voedselbank West-Friesland. In totaal heeft dat een bedrag van maar liefst €2922,50 opgeleverd. Deze donatie is door Enza Zaden verdubbeld én naar boven afgerond tot een eindbedrag van €6.000.

Bestuursleden Han Neef en Gerard van Gorkum namen namens Voedselbank West-Friesland de cheque in ontvangst. “Dit is echt een overweldigend bedrag!” reageren Han en Gerard. “We kunnen dit zó goed gebruiken. Momenteel zijn 90 gezinnen in de regio afhankelijk van onze hulp. Dit bedrag is voor ons echt mega.” 

Nieuwe bus 

Ze hebben ook al een idee waaraan ze het geld willen uitgeven. “We hebben dringend behoefte aan een nieuwe bus, waarmee we voedsel kunnen ophalen en distribueren. Zeker omdat onze klanten geografisch erg verspreid zitten. Deze donatie helpt ons zeker een stap in de goede richting.”  

Wat doet de voedselbank?

De Voedselbank levert een bijdrage aan de vermindering van armoede en biedt tijdelijke voedselhulp aan mensen die in armoede leven. Het wekelijkse voedselpakket dat klanten krijgen kan gezien worden als acute noodhulp, voor wie niet in staat is te voorzien in een dagelijkse maaltijd. De Voedselbank West-Friesland ontvangt geen subsidie van de overheid, maar is geheel afhankelijk van giften en donaties.

Op de foto: Anton, Han, Ilona, Gerard

Geef een reactie