Heeft u ook zo’n hekel aan onkruid wieden? Hier een tip die u bijna niets kost

ENKHUIZEN – Zere knieën, de afdruk van de gewassen grindtegels in je benen, rug die pijn doet, chagrijnig tot op het bot, en dat allemaal omdat je het onkruid tussen je tegels vandaan wilt halen met een mesje. Maar gelukkig is er een veel betere oplossing die amper geld kost

Oké, je kunt natuurlijk altijd naar Round-up grijpen, maar naast dat dat goedje echt alles kapot maakt, ook de planten die je graag wilt houden is het ook niet bepaald onschadelijk voor je gezondheid. Wetenschappers en de fabrikant liggen al jaren in de clinch over het wel of niet dat Round-up kanker kan veroorzaken. Nee, een veel betere oplossing, naast het een ander laten doen, is het gebruik van een paar huishoudmiddeltjes die bij iedereen wel in het keukenkastje staat. Witte of natuurazijn, zout en afwasmiddel en een grote spuitfles.

Doe 140 gram zout, een scheut afwasmiddel en 480 milliliter azijn in de grote spuitfles, even 15 minuten laten staan om zo het zout goed te laten oplossen en spuit het daarna op het onkruid en na een paar dagen zul je zien dat het onkruid dood gaat en niet alleen de bladeren, ook de wortels worden gedood.Dat scheelt u weer zere knieën en het gezin een chagrijnig huisgenoot.

Geef een reactie