Lieke Klaver: “Het is gewoon heel vet”

ENKHUIZEN – De race van hun leven, dat was de 4 x 400 meter die de 4 Nederlandse meiden zondagavond liepen. Geen van de vier verzaakten maar 2 rensters staken toch wel boven de rest uit. Lieke Klaver als 2e loopster en natuurlijk Femke Bol als slotloopster van een memorabele 4 x 400 meter.

Leek het er eerst op dat Nederland op zijn meest zilver zou gaan halen, de loopster uit Jamaica lag ver voor op de rest van het veld, in de laatste 150 meter zette Femke Bol duidelijk nog even aan en bleef vooral haar pas houden en op 10 meter voor de finish Jamaica wist in te halen.

Lieke Klaver ging zoals altijd als een raket van start, moest zelfs in de eerste bocht een stukje baan 2 meenemen omdat ze geen gas wilde terugnemen om op baan 1 te komen en zo minder meters te lopen. Nee, gewoon doorgaan, volgas tot de finish. De loopster uit Enkhuizen, die dit WK maar liefst zeven keer aan de start stond, zag zo haar grootste wens in vervulling gaan, Wereldkampioen. Daar had ze zo van gedroomd en nu is het realiteit.

De feestvreugde was zo groot dat na afloop de mannenploeg van de 4 x 400 meter, die even daarvoor zesde werden in de finale weer terug de baan opkwamen om de meiden te feliciteren en samen een klein feestje te bouwen.

Enkhuizen mag trots zijn op Lieke Klaver, die met haar 25 jaar nog een mooie atletiekcarrière voor zich heeft.

Nog even terugkijken naar die formidabele race

Eén gedachte over “Lieke Klaver: “Het is gewoon heel vet”

Geef een reactie