Lieke Klaver klaar voor WK op de 400 meter, maar ze zal geen nee zeggen tegen nog meer onderdelen

ENKHUIZEN – De 24-jarige topatlete verkeerd in de vorm van haar leven, tijdens de Diamond League wedstrijd over de 400 meter in Polen finishte ze voor het eerst onder de 50 seconden en daarmee na Femko Bol de tweede Nederlandse atlete die dit kunststukje flikt.

Het WK atletiek vind dit jaar plaats in Boedapest van 19 t/m 27 augustus en ze heeft al laten weten dat als er een beroep op haar wordt gedaan op andere afstanden zij geen nee zal gaan zeggen. Dat kan dus inhouden dat ze dan maar liefst acht keer in actie gaat komen. Voor nu staan er 3 optredens op de 400 meter op de agenda, de series de halve finales en dan de finale waar vanuit mag gegaan dat zij zich plaatst voor de finale.

Daarnaast is zij ook 1 van de vaste loopsters op de 400 meter estafette dat ook weer uit drie delen bestaat, de series, de halve finales en de finale, en op dit onderdeel zijn de Nederlandse dames 1 van de grootste kanshebbers op goud, ook bij de mixed 4x 400 meter waar zij samen met Femko Bol op uitkomt is het Nederlandse team een grote kanshebber op een medaille.

Het WK wordt zoveel mogelijk live uitgezonden door NOS Sport op 1 van de 3 NPO zenders of live via nos.nl .

Geef een reactie