Meedenken over de toekomst van de horeca in Enkhuizen

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen is bezig met het ontwikkelen van een horecavisie. Dit doen zij samen met adviesbureau HTC-advies. Participatie is een belangrijk onderdeel van dit traject. Daarom heeft de gemeente Enkhuizen haar inwoners in juni al uitgenodigd om een enquête in te vullen. In juli vond de eerste gebiedssessie plaats. De gemeente Enkhuizen organiseert een tweede gebiedssessie waar alle belanghebbenden aan kunnen deelnemen. Dit zijn onder andere onze ondernemers, bedrijven en inwoners.

Wat is een gebiedssessie?

Tijdens een gebiedssessie bespreken zij met elkaar welke horecawensen en -behoeftes er zijn voor een bepaald gebied. Om dit goed te kunnen doen heeft Enkhuizen de gemeente in verschillende gebieden ingedeeld:

  1. Binnenstad en haven
  2. Buitengebied: Enkhuizerzand en attracties, landbouw en dijkgebieden
  3. Buitenwijken
  4. Westeinde en Bedrijventerreinen

Denkt u mee?

Inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen aan de sessie op woensdag 18 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Brouwerij De Werf (Paktuinen 6, 1601 GD Enkhuizen). Aanmelden kan via veiligheid@sed-wf.nl. U ontvangt daarna nog een bevestiging over uw deelname.

Meer over de horecavisie

De horecavisie beschrijft hoe de horeca in Enkhuizen in de toekomst eruit komt te zien. Op dit moment is er nog geen, beschreven, visie voor Enkhuizen. Met een visie voor de komende jaren kan een eenduidig horecabeleid opgesteld worden dat aansluit bij de huidige tijd en heldere kaders geeft voor de gemeente, horecaondernemers, inwoners en alle andere betrokkenen.

Geef een reactie