Minima Enkhuizen in financiële problemen door stoppen energieprijsplafond

ENKHUIZEN – Als aan het einde van dit jaar het prijsplafond dat is ingesteld door het kabinet om zo de torenhoge energielasten wat dragelijker te maken wordt afgeschaft komen tientallen gezinnen in de gemeente Enkhuizen in de financiële problemen. Ook het noodfonds dat was ingesteld en waar iedereen die in acute geldnood kwam kon aankloppen na de Russische inval in de Oekraïne kon zo een korting krijgen van 150 euro op de maandelijkse energierekening

Vanaf 1 januari 2024 gaat voor iedereen dan energieprijzen gelden die dan actueel zijn, en die zijn volgens de Telegraaf relatief hoog te noemen. Nu al kopen energiebedrijf hun aardgas in tegen een flink hogere prijs dan 3 maanden geleden.

Energiebedrijven roepen het kabinet dan ook op om nog niet te stoppen met het Noodfonds. Ook het Nibud roept het kabinet op om het Noodfonds weer in te stellen, al zal deze volgens Karin Radstaak van het Nibud niet voor iedereen zijn. Vast staat wel dat dat vanaf 1 januari in de gemeente Enkhuizen tientallen gezinnen de hogere energieprijzen niet zullen kunnen opvangen.

Geef een reactie