Moestuin De Steker een aanwinst voor de buurt

ENKHUIZEN – Wethouder Win Bijman was afgelopen maandag bij de opening van de moestuin aan de Steker. Door de buurt is gezamenlijk een moestuin aangelegd. De gemeente faciliteert de grond, de bewoners hebben de 78m2 bestrating verwijderd en de moestuin aangelegd.

Inmiddels groeit er al flink wat lekkers in de moestuin. Wethouder Win Bijman complimenteerde de bewoners met het buurtinitiatief. Een buurtbewoonster kreeg het idee ‘stenen eruit, groen erin’. Het plaatsje voor de woningen zag er niet heel gezellig uit. Ze deed briefjes in de deur, andere bewoners reageerden en zo ontstond het idee voor de moestuin.

De bewoners creëerden meerdere plantvakken, en twee staande houten pallets met potten vol kruiden. Er werd veel samengewerkt tussen de bewoners onderling en het gezamenlijke project schept nu al een band.

Kern met pit

Door uitzoekwerk van een andere buurvrouw is het buurtproject nu aangemeld bij Kern met Pit. Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan. Als dat lukt krijg je als buurt 1000 euro en het Kern met Pit predicaat.

Wethouder Win Bijman kwam langs om het informatiebord in de vorm van een gaasbak te onthullen. Zodat mensen van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. „Dat is het mooie: het is goed dat het water in de grond kan verdwijnen als de stenen eruit zijn, het is goed voor de biodiversiteit, maar het is ook een mooie ontmoetingsplek voor de buurt.

Foto’s aangeleverd

Geef een reactie