Ofra Carmi beloond voor 24 jaar inzet natuur- en milieuonderwijs in Enkhuizen.

ENKHUIZEN – Een bijzonder moment voor mevrouw Ofra Carmi. Zij kreeg vandaag de zilveren gemeentespeld als dank voor haar jarenlange inzet voor het Hertenkamp. Wethouder Wim Hoogervorst reikte de spel uit aan Ofra die vandaag met pensioen gaat.

Foto aangeleverd

Natuur- en milieuonderwijs

Ofra heeft zich 24 jaar lang onafgebroken sterk gemaakt voor het natuur- en milieuonderwijs in onze gemeente en omstreken. Ze heeft zich hier bijna vanaf de start van De Witte Schuur in 1997 voor ingezet. In de jaren dat Ofra voor het Hertenkamp werkte heeft zij heel veel ondernomen. Ofra werkte samen met scholen aan natuur- en milieueducatie voor kinderen. Maar ook cursussen voor volwassenen. Ofra legde ook diverse dwarsverbanden met andere maatschappelijk instanties. Zoals met de Seniorenschool, Oud Enkhuizen, het Zuiderzeemuseum, met de gemeente en meer.

Schooltuinen

Daarnaast heeft zij aan de basis gestaan van de intergemeentelijke samenwerking met Hoorn en Stede Broec (MAK Blokweer en IVN). De integratie van voorheen De Witte Schuur in de gemeentelijke structuren en de doorstart van de schooltuinen. Dankzij deze doorstart bestaan de schooltuinen nu ruim 45 jaar. Kinderen kunnen in de schooltuinen op een leuke en leerzame manier kennis maken met de herkomst en teelt van ons voedsel.

Ofra, heel veel dank voor je jarenlange inzet!

Geef een reactie