Open dag KNRM Enkhuizen goed bezocht

ENKHUIZEN – De jaarlijkse open dag van de KNRM Enkhuizen werd ook deze keer goed bezocht door mensen die wel eens van dichtbij wilden zien wat de KNRM Enkhuizen allemaal doet, en natuurlijk een rondje meevaren met de reddingsboot.

Het weer was eens een keertje geen spelbreker waardoor iedereen met volle teugen kon genieten van alles wat er te doen was. Ook de brandweer was tijdens de open dag aanwezig en liet o.a. zien hoe de hoogwerker werkte en mochten de bezoekers zelf ervaren hoe het is om op hoogte een brand te blussen is.

Maar de grootste aantrekkingskracht was toch wel de reddingsboot die af en aan voer met mensen die graag een rondje wilden meevaren op het water en natuurlijk ging het gaspedaal ook even open op het water.

Maar dat plezier en ellende naast elkaar liggen bleek later op de middag wel toen de KNRM Enkhuizen moest uitrukken om te zoeken naar een drenkeling die overboord van een zeilboot was gevallen toen hij door de giek werd geraakt. De man droeg waarschijnlijk geen reddingsvest, een vriend van de man is hem nog na gesprongen maar kon niets meer uitrichten. Deze man werd door een andere boot uit het water gehaald.

Foto’s: Henk Kroeb

2 gedachten over “Open dag KNRM Enkhuizen goed bezocht

Geef een reactie