Recreatiegebied Enkhuizerzand heeft een nieuw, tijdelijk, strand. Honden niet maar ook wel

ENKHUIZEN – Wethouder Jan Franx en EuroParcs directeur Andries Bruil hebben het strand afgelopen maandag feestelijk geopend. Het tijdelijke strand ligt te hoogte van de sportvelden. Eerder al was het oude strand vlakbij het zwembad in opdracht van EuroParcs voorzien van een grote hoeveelheid nieuw zand.

Om inwoners de gelegenheid te geven om ook tijdens de werkzaamheden in het gebied te kunnen recreëren heeft EuroParcs besloten om een tijdelijk strand aan te leggen. Dit nieuwe strand blijft liggen totdat de aanleg van de kustboog start. Pas dan zal het hele openbare gebied, inclusief het strand, van het recreatiegebied volledig onder handen genomen worden.

Honden wel maar ook weer niet

Het nieuwe openbare strand is niet toegankelijk voor honden. Buiten het recreatieseizoen, dat loopt van 1 april tot 1 oktober, mogen honden wel op het nieuwe strand komen. De borden worden hierop aangepast. Hondenbezitters kunnen voorlopig terecht bij het oude strand vlakbij het zwembad. In de plannen voor het nieuwe openbare gebied staat hier overigens een voor honden toegankelijk strand en hondenspeeltuin gepland

Geef een reactie