Recycle en krijg een Wecycle puzzel cadeau

ENKHUIZEN – Tijdens de Nationale Wecycleweek (9 t/m 15 oktober) ligt voor snelle inleveraars van lampen en apparaten bij de gemeentelijke milieustraat en heel veel kringloopwinkels, een leuk maar pittig cadeautje klaar: een gratis Wecycle puzzel (op=op). Inleveren van de apparaten is eenvoudig, maar de puzzel is dat niet: zelfs een doorgewinterde puzzelaar is hier wel even mee bezig. Op de puzzel zelf is een mix van oude en nieuwe producten te zien: van recycling naar grondstof.

Aan iedereen de oproep: ‘Ga ook de uitdaging aan, haal alles uit de kast en ga wecyclen. Geef apparaten en lampen die niet meer gebruikt worden een tweede leven of lever deze in voor recycling. Dan worden het grondstoffen die weer gebruikt kunnen worden’.

Ook veel kinderboerderijen wecyclen!

Ook veel kinderboerderijen doen mee met de Nationale Wecycleweek. Degene die een Wecycle inleverbak hebben doen mee aan de actie en ook daar is het mogelijk de gratis Wecycle puzzel te halen in ruil voor afgedankte elektrische apparaten. Ook hier geldt, op is op. Op Wecycle.nl staan alle deelnemende kinderboerderijen vermeld.

Tekst gaat verder onder de foto

Wecycle

Nog meer kansen voor oude elektrische apparatuur

Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om een afgedankt elektrisch apparaat een tweede leven te geven. Naast het inleveren voor recycling is sommige elektronica nog prima te repareren of hebben ze nog waarde en kunnen ze verkocht worden. Ook zijn kringloopwinkels een prima optie om afgedankte maar nog werkende producten in te leveren.

Nationale Wecycleweek hand in hand met ‘International E-waste Day’

Op 14 oktober is het ‘International E-waste Day’. De hele week zijn er rondom deze dag acties en campagnes en staat in Nederland bekend onder de naam ‘Nationale Wecycleweek’. Het doel van deze week is om vergeten apparaten en lampen uit de kasten en laatjes te krijgen, zodat ze een tweede leven krijgen als apparaat, onderdeel of nieuwe grondstof.

Geef een reactie