Rhythm Haakman, Megan Haakman, Brent Emmerink en Jayne Bordeaux in De Drom

ENKHUIZEN – Rhythm Haakman, Megan Haakman, Brent Emmerink en Jayne Bordeaux vormen een akoestisch kwartet. Een middag met veel jaren 60/70 muziek spelen, twee gitaren en vierstemmige zang.

Rhythm Haakman op slaggitaar en vocalen, Brent Emmerink als lead-gitarist en vocalist en Jayne Bordeaux & Megan Haakman op vocalen. Als viertal zijn ze ook deel van bands “Shocking Orange” (gelegenheidsformatie die jaarlijks tijdens Koningsdag bij Brouwerij De Werf te zien is) en Magnets & Miracles (Pink Floyd Tribute uit Hoorn).

Rhythm Haakman komt uit Onderdijk en muziek werd hem met de paplepel ingegoten. Het orgeltje in zijn ouderlijk huis motiveerde hem al op jonge leeftijd om toetsen te gaan spelen. Daarna kwam hij al snel terecht in band “The Titanium White” waarmee hij in Paradiso stond en een album op vinyl uitbracht. Hij speelt inmiddels een hoop meer instrumenten, woont nu samen met zijn vrouw (Megan Haakman) op een schip in Enkhuizen en is muziekdocent op SG De Dijk in Medemblik.

Megan Haakman komt uit Bovenkarspel en is haar hele leven al bezig met zingen. In haar jonge tienerjaren deed ze mee aan Holland’s Got Talent waar ze de halve finale behaalde. Later volgde ze de opleiding muziektheater aan de Frank Sanders Academie en stond ze o.a. in Paradiso, De Kleine Komedie en Carré. Ze bracht in 2021 een single uit; “Dancing Dandelions” met filmische clip. Ze is al een paar jaar zangcoach bij Theaterschool De Cast en woont nu samen met haar man (Rhythm Haakman) op een schip in Enkhuizen.

Brent Emmerink is een gedreven muzikant uit Hoorn. Zijn passie voor de gitaar ontstond toen zijn vader hem op jonge leeftijd een live optreden van Eric Clapton liet zien. Hij verruilde zijn verzameling wieldoppen voor gitaren en ontwikkelde zijn muzikale vaardigheden in diverse bands. Zijn liefde voor muziek was hoorbaar in zijn spel en trok al snel de aandacht van een groter publiek. Zo heeft Brent meerdere malen het voorprogramma verzorgd voor artiesten als Julian Sas en Ruben Hoeke. Momenteel is hij actief in veel sessiewerk, speelt hij in de Pink Floyd tributeband “Magnets and Miracles,” en werkt hij aan een nieuw album met zijn eigen band “The Depression Club,” waarmee hij al op podia als Paradiso en Het Paard heeft gestaan.

Jayne Bordeaux, afkomstig uit een Haagse muzikantenfamilie, heeft haar engelachtige stem van jongs af aan ontwikkeld aan de keukentafel. Op 16-jarige leeftijd werd zij toegelaten op de Herman Brood Academie. Met een diploma in zang en songwriting op zak, schittert ze momenteel als backing vocalist bij artiesten als Freek de Jonge, de Nits en in de Pink Floyd tributeband “Magnets and Miracles.” Naast haar muzikale carrière verdiept Jayne zich momenteel in de studie muziektherapie. De liefde heeft haar naar Hoorn gebracht, waar ze haar passie voor muziek combineert met het helende aspect ervan.

  • Enza Zaden Zaal – eerste verdieping
  • Zitplaatsen
  • Showtime 15:00 uur
  • Foyer en theaterkassa in Drombar: 14:30 uur
  • Kaarten: 15 euro, hier bestellen

Geef een reactie