Schapen Scheren in het Hertenkamp

ENKHUIZEN – Het is tijd om de warme wollen winterjas op te bergen. En dat geldt natuurlijk ook voor de schapen van de kinderboerderij. Maar het is nog niet zomaar wat: Het schapenscheren is een waar spektakel om te zien! Op zondag 14 mei van 11:00 tot 14:30 gaat schapen-scheer-expert Roy de Moel deze klus klaren bij het Hertenkamp Enkhuizen in het Wilhelminaplantsoen.

Er zijn 6 schapen aan de beurt: onze drie Poll Dorset (Aivey, Aimy en Tim) en onze drie Hampshire Down (Suus, Sanne, en Jimmy).  Tijdens het scheren vertelt Roy iets over waarom schapen eigenlijk geschoren moeten worden, hoe het in z’n werk gaat, welke eigenschappen schapenwol heeft en hoe wilde schapen dat eigenlijk doen.  Om 11:00 is het eerste schaap aan de beurt. De kleine lammetjes die ronddartelen zijn dit jaar natuurlijk nog niet aan de beurt maar kijken geboeid toe hoe moeder en vader weer een fris uiterlijk krijgen.

Het schapenscheren kun je kosteloos aanschouwen. Reserveren is niet nodig. Je kunt een bezoek uiteraard combineren met een lunch in de Theetuin, een speurtocht in de natuurtuin, het Kippenbord-spel of leuk knutselen.

  • 11:00 – 14:30 uur
  • Gratis toegang
  • 0-99+ jaar

Geef een reactie